torsdag 23 oktober 2008

Välkommen till paradiset av Jennie Dielemans

Jag har läst rubricerad bok, för bekvämlighetens skull snor jag lite text:

I Välkommen till Paradiset följer Jennie Dielemans de moderna turistströmmarna - från massturismens födelse på Gran Canaria till dagens chartersuccé Thailand.Tillsammans med fotografen Shahab Salehi har hon träffat miljöadvokater i Mexiko, turistarbetare i Dominikanska Republikens slumområden och de burmesiska flyktingar som bygger hotellen i Thailand. De slår följe med backpackers som letar efter ett krig i Vietnam, hänger med Phukets sexturister och hamnar på ett mänskligt zoo.


Läs den!!!! Framför allt om du som jag tycker att det verkar vansinne att flyga till Thailand och träffa sina grannar, att sexturismen är sååå vidrig att du mår illa, att alla miljöupprop är så fantastiskt fåniga när man sedan utan att tveka flyger hit och dit för sitt höga nöjes skull. Vad hjälper det sedan att jag viker mjölkförpackningar och separerar mjuk- och hårdplast!? Värst i skaran är väl ändå Al Gore som firades som miljöhjälte, men flög/flyger eget jetplan för att tala för sin (miljöns?) sak.

1 kommentar:

Paula sa...

Hej!
Jovisst kan jag hålla med dig, har inte riktigt förstått varför alla måste trängas ihop i just Thailand, som ligger så långt borta...men, snart bär det av för både bonusson med fästmö samt bonusdottern! Sonen har jobbat halvt ihjäl sig senaste två åren och ska vid årsskiftet ta över en högre post som kommer att innebära att han knappt gör annat än sover hemma Detta blir parets första semester tillsammans och dom ville nog så långt bort som möjligt.. Dottern däremot hon ska inte turista, hon ska jobba fem veckor på ett hem för utsatta flickor. Det är högskolan som betalar hennes resa, hon pluggar till socionom.