måndag 17 januari 2011

Arkitektur

I går var vi på visning på en lägenhet i "Fiskverket". På bilderna såg den jättefin ut, bra storlek, hiss, garage mm. Vi trodde att detta kunde bli vårt (f n) ultimata boende. Visst lägenheten hade jättebra planlösning och utsikten mot Nobelparken var inte fel. Men i köket tittar man in i en trappa och en hissdörr! Som arkitekt borde man väl ändå inte bara tänka på planlösningen inomhus, att ha grannarna (nästan inne) i köket varje gång de är på väg hem eller bort är ju inte vad man tänkt sig, och på den här loftgången (oftast dum lösning) var det tre lägenheter till, så det lär ju bli lite "spring".

Vi tittade på en marklägenhet i Strömsbro i fjol, och där var problemet liknande. Planlösningen och överhuvudtaget interiören var i det närmaste perfekt. När man tittade ut genom fönstren hade man däremot ett plank eller en garagevägg som utsikt och på framsidan (solsidan) gick trappan till grannen ovanpå upp.

1 kommentar:

paula i pörtet sa...

Det är jätteviktigt med bra utsikt! Det får en verkligen att trivas där man bor, för mig är utsikten i köket och där jag sitter vid datorn jätteviktig. Utanför dotterns köksfönster går alla grannar förbi på en meters avstånd, hugaligen!
Ha en fin vecka/Kram