torsdag 16 april 2009

Påsken

Påsken blev inte alls så lugn som vi tänkt oss. På skärtorsdagen så var vi till återvinningen med diverse skräp, tvättade och städade bilen, handlade och hade besök.

På långfreda'n så tvättade vi, satte frön, beskärde pelargoner, lagade mat till påskaftonen, bytte gardiner, tog långpromenad mm.

Påskaftonen: Mer matlagning, konstrunda med Mats, Pia, Maria och Lennart. Sedan till Valbo på påskknytis.

Påskdagen: Högmässa i kyrkan med kören. Såååå långt och så jobbigt när vädret var så vackert. Vi smet från kyrkkaffet och drog till Gysinge till vår vackra plats vid älven. Träffade en fiskare som tyckte att vi var så trevliga så han satt med oss (som ville vara ensamma) i två (!) timmar, och gick inte förrän vi gjorde så. Lite konst hann vi med innan vi åkte hem och en glass i solen.

Annandag påsk skulle vi åkt på auktion i Axmar, men då sa både min själ och min kropp nej.

Bilderna är från tidigare år på konstrundan i Högbo (Roland och Susanne), och vid älven i Gysinge (i påsk blommade vitsipporna). Vi måste skaffa oss en ny kamera som inte äter batterier.





1 kommentar:

Paula sa...

Hej vännen! Det verkar vara riktigt kämpigt för tillfället, så trist! Min dotter var arbetslös i många år, trots att det inte var lika dåliga tider då som nu. Men en halvtaskig utbildning, tre barn på kort tid, gjorde att hon inte var särdeles attraktiv på arbetsmarknaden. Det är väl två-tre år sen hon fick sin första fasta tjänst, på djurbutiken där hon ännu jobbar, och nu driver hon mycket framgångsrikt sin egen webdesignfirma vid sidan av. Hon har bara gått enstaka kurser, annars är hon självlärd. När hon var arbetslös fick hon inte gå någon utbildning alls!
Jag hoppas det ljusnar för din dotter om hörnet, inte sjutton begriper jag heller hur man kan varsla vårdpersonal överhuvudtaget, och att det behövs mentalskötare det ser vi ju överallt i samhället idag.
Nej nu ropar maken, vi ska iväg och handla, skafferi o kyl gapar tomma efter att han varit borta nästan hela veckan.
Hoppas iaf du får en skön helg, försök se ljuspunkterna som din underbara man, jag är lika lyckligt lottad jag, bättre karl kan man inte ha!
Kram från pörtet