måndag 23 februari 2009

Ogod mat!


1. Skånsk kålsoppa

Detta sitter i hårt från skolmatsalen. Jag undrar hur man kan servera kålsoppa till småskolebarn?!




2. Vitkålslingon

Jag säger bara skolmat igen! Kommer ALDRIG att äta vitkålslingon mer. Jag älskar blodpudding, med mycket lingonsylt utan den förhatliga kålen i!

3. Lever i alla dess former. När jag var superpräktig småbarnsmamma så tog jag till vara allt på grisar, älg och oxar som vi köpte delar av. Gjorde då även mald leverbiff, men det var då det.

4. Bruna bönor. Sött och äckligt, Jag äter fläsket och potatisen, bönorna får någon annan (min man t ex) äta.

5. Potatisbullar är ett förhatligt barndomsminne. Mina föräldrar älskade det, det gjorde inte jag som annars älskar potatis i alla dess former.

2 kommentarer:

Paula sa...

Hej! Påminn mig inte om skolmatstiden! Jat tyckte maten var så äcklig att jag på eget bevåg skrev ett intyg jag visade upp i skolan där det stod att jag inte behövde äta maten....tyvärr fick mamma en förfrågan av läraren där hon ville veta varför! Ertappad och bestraffad, det blev jag det! Det äckligaste var faktiskt redd grönsakssoppa, typ ängamat, levergrytan var också vidrig.
Jag lagar också maten från grunden, men alla har inte den tiden eller intresset. Ser ju hur dottern har det, kommer hem sju från jobbet till tre utsvultna barn. Att sen ställa sig på helgen och tillaga mat hela dagarna för att ha att ta till, det orkar dom inte. Därför är jag så glad att kunna bjuda dem på hemlagat lite då och då, barnbarnen blir ju glada bara av att få kokt potatis, hihi., Hemma är det pasta, snabb sådan, som gäller...
Ha en härlig dag, här skiner solen till två varma grader, man blir på gott humör helt enkelt!
Kram

Paula sa...

http://recept.nu/1.287302/kerstin_sahlin/varmratter/kyckling_fagel/sahlins_vitvinsmarinerade_struts_med_rodvinssas
Följ länken till ett av programmets recept, även det andra finns på receptsidan!
Kram